MARK PULIDO, ARTISTA MUSICAL I TERAPEUTA

Es va formar en Belles Arts, especialitzat en pintura. “Soc artista des de la visió més plàstica i vaig treballar en espectacles i ‘performances’ i en projeccions”. Com a autodidacte i intuïtivament, va iniciar-se a treballar amb el so, paral·lelament amb la pintura. “Feia paisatges còsmics i quadres de la meva relació amb el cosmos”, recorda.

Els sons i l’acústica es van convertir en una “part de la meva creació que vaig començar a compartir” i va veure que agradava. “Al principi era més per mi, per relaxar-me i per les capacitats terapèutiques que tenen alguns instruments” i se li va obrir “un camí d’investigació” que també és un punt més a la seva faceta artística.

“No soc un músic acadèmic i em considero un investigador de sons sanadors i, més que estudiar música, he estudiat el que fa la música dins del nostre estat emocional”, apunta. Creu que l’art sempre ha estat una proposta de transcendir els sentits més físics. Arran d’un accident de cotxe,
va estar “entre la vida i la mort” i afirma que, gràcies a un “didyeridú”, un instrument dels aborígens australians, es va recuperar molt ràpidament. A Suïssa va saber què era el Hang, un instrument de percussió i, a l’Índia, va conèixer les Bilas, unes campanes planes d’origen rus, d’alta vibració, que ara són una gran part de la seva activitat com a terapeuta.

“Soc pare i ara la meva afició és estar amb el meu fill, jugant i fent activitats”, explica. Fa tres
anys va marxar de Terrassa i viu “als peus de Montserrat, fent una vida molt simple”, assegura.

Artículo de Terrassa Bilas Enigmaticas